Leff-coverband.nl
Coverband Leff bestaat 12,5 jaar!

Bandleden

Ed Idema (toetsenist/gitarist)

Ed mocht als 8-jarig ventje na een jaartje muziekschool kiezen welk instrument hij wilde spelen. Na flink twijfelen tussen piano en gitaar toch voor de laatste gekozen, omdat... die makkelijk mee kan op vakantie! Na 2 jaar klassiek gitaarles had Ed het wel gezien, maar op de middelbare school heeft hij de gitaar weer opgepakt en echt leren spelen in diverse bandjes. 

Ed speelde later in een jazztrio en een gospelband (beide basgitaar) en leerde ondertussen zichzelf piano spelen. Tot nu toe speelde hij alleen in de kerk, maar aangestoken door de TOP2000-koorts kreeg hij zin om oude, maar ook nieuwe nummers te spelen in een coverband. Bij LEFF vond hij muzikanten met dezelfde passie voor mooie muziek. En dat is genieten met volle teugen!! Ed speelt in LEFF zowel toetsen als (akoustische) gitaar.

Erik Missot (bassist)

Mijn naam is Erik Missot. Ik heb voor vele jaren de blues en rock gespeeld. Deze coverband is voor mij een nieuwe uitdaging en geeft mij  een boost en energie om een ander genre te spelen. Ik ben dan ook zeer enthousiast om met deze nieuwe muzikanten goede muziek te maken.

Frans Looij (drummer)

Frans Looij begon zoals zoveel drummers, op 7 jarige leeftijd als slagwerker bij een muziekvereniging. Toen thuis alle emmers thuis aan diggelen waren geslagen ging Frans op zijn 13e jaar op drumles en had al snel een bandje bijeen met vrienden uit de buurt waar hij woonden. Via een heel spectrum van stijlen werd het tijd om een eigen coverband op te richten. Die stap van een eigen coverband werd in 2006 gemaakt. Met LEFF heeft Frans inmiddels al veel geslaagde optredens gehad. Frans speelt bij LEFF omdat het hem, net als de rest van de band, een goed gevoel geeft wanneer het publiek lekker uit z`n dak gaat. Iemand een leuke avond bezorgen met lekkere herkenbare muziek, is en blijft altijd fantastisch. Zelf noemt Frans zich autodidact ('kennis verkregen door zelfstudie'), maar heeft wel noten leren lezen tijdens zijn periode op de muziekschool . De vaste uitspraak is 'Timing is everything...', aldus Frans. Hoe kan het ook anders voor een drummer.

Mark Jobs (gitaar/vocals)

Ik ben in Amsterdam geboren en opgegroeid. Ik heb in div. bandjes gespeeld in Amsterdam (C-Duce, Unxpect en de afgelopen 5 jaar in een rock-coverband Z.G.A.N, samen met Erik, de huidige bassist van LEFF) We hebben meegedaan aan bandcompetities en heb ook eigen nummers geschreven. In de band Z.G.A.N. was ik zanger/slaggitarist, maar ik vind het nu juist weer fijn om bij Leff meer met mijn gitaar bezig te zijn. De tijd was er rijp voor!

Monique vind ik een fantastische zangeres en ik doe zo af en toe de 2e stem. Het is een mooi gevoel dat wij als band in een korte tijd een goede muzikale klik hebben, maar ook de diversiteit van de nummers die we doen. Van disco tot rock, maar ook ballads.

Monique Schadé (vocals)

Op mijn 11e pakte ik een microfoon vast en zong ik tijdens het 12,5 jarig huwelijksfeest van mijn ouders mijn eerste liedje om vervolgens de microfoon nooit meer los te laten!
Vanaf mijn 18e zing ik in diverse coverbands door het hele land. Ik heb een zeer brede muzieksmaak. Ik zing graag pop/soul en rocknummers. Ook waag ik mijzelf graag aan het nederlandstalige repertoire. Om deze redenen is het dan ook een feestje om bij LEFF te zingen want deze band staat garant voor een feestje en heeft een breed repertoire.

Willem Smit (saxofoon/fluit)

Willem was in de vorige eeuw al zeer actief in de muziek. Zijn debuut als fluitist maakte hij bij de beatmis van de plaatselijke kerk in Heemskerk. Al snel maakte hij ook naam als alt-, tenorsaxofonist  bij de succesvolle Haarlemse bluesband John de Revelator. Met deze band speelde hij in binnen- en buitenland. Willem werd gevraagd bij verschillende coverbands en begeleidde bekende Nederlandse artiesten in Nederland en ook in Frankrijk. Daarnaast schitterde hij in diverse musicalprojecten en theatervoorstellingen voor o.a. de toenmalige pabo van de Hogeschool Haarlem. Regelmatig speelt hij in andere jazz-, blues- en soulbands zoals in de blazersectie van soul- en funkband Unigroove. Zijn vakmanschap  wordt zeer op prijs gesteld in allerlei culturele projecten. Hij wordt gewaardeerd om zijn brede inzetbaarheid, naast dwarsfluit en diverse saxofoons bespeelt hij ook de midi windcontroller.

Copyright © 2014-2019 Leff-coverband.nl
});